Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük vajjal/margarinnal.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.
A banánt villával összetörjük.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az áttört banánt, az olvasztott, de nem forró vajat/margarint és a joghurtot. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, és csomómentesre keverjük.
A formákat egy kiskanál segítségével ¾-ig töltjük a tésztával.
170 fokon alul-felül sütéssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Pár percet pihentetjük a formában, majd rácsra fordítjuk, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt kuglófok csúcsát megmártjuk benne, és apró, színes cukorkákkal megszórjuk.
Roppant egyszerű, sokáig puha, gyorsan asztalra varázsolható gyümölcsös finomság, aminek a tejszínes máz és a szórócukor igazi ünnepi öltözéket biztosít. Akár még vendégségbe is vihetjük.
Ebből az adag tésztából 18 db kuglóf lett.