Somlói gyorsan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g piskóta tallér
  • 1000 ml tej
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 100 g dió
  • rum aroma
  • 0,5 csésze mazsola (vagy ízlés szerint)

Csokoládémáz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tej

Továbbá:

  • 250 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csésze dió

Elkészítése:

900 ml tejet a cukrokat feltesszük melegedni. A maradék 100 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a cukros tejhez, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Osszuk 2 részre a kész pudingot. Az egyikhez adjunk 2 ek kakaóport és 0,5 üveg rum aromát, és keverjük el jól a pudingban. A másik rész pudinghoz adjunk mazsolát és ízlés szerint rumaromát.

Egy nagyobb tál alját tegyük ki piskóta tallérral. Locsoljunk ízlés szerint rum aromát, majd öntsük rá a forró kakaóval ízesített puding felét. Erre tegyünk újabb sor tallért, majd öntsük rá a szintén meleg mazsolás puding felét. Szórjuk meg darált dióval. Így folytassuk a rétegezést addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejét szórjuk meg a maradék darált dióval, és öntsük le a gőz felett tejjel felolvasztott csokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára. Pihentetés után vaníliás cukorral frissen felvert tejszínnel kínáljuk.