Sajttal töltött gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 közepes/nagyobb méretű csiperke gomba
  • sajt (vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt)
  • zöld kapor
  • petrezselyemzöld
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • bors

Elkészítése:

A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra töröljük.

A gombák szárát kiszedjük, arra nem lesz szükségünk. (Később levesbe, vagy raguba felhasználható.)

Kiolajazott tepsibe helyezzük a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele apróra vágott kaprot, és mindegyik fejbe teszünk egy kevés edámi sajtot, és ugyanennyi füstölt sajtot. Fóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre, majd fólia nélkül addig sütjük, míg szépen megpirul a tetejük.

Tálaláskor zöld kaporral és petrezselyemzölddel megszórjuk.

Tipp:

Mi rozskenyérrel és uborkasalátával ettük.