Töltött paprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 6 db közepes sárga paprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl rizs
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 2 db közepes paradicsom
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 ek liszt (fele teljes kiőrlésű liszt)
  • 1 petrezselyem
  • 0,5 zeller
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint

Elkészítése:

A sűrített paradicsomot 2 liter vízzel elkeverjük egy lábasban, hozzáadjuk a megpucolt petrezselyem gyökeret és zellert, a petrezselyem- és zellerzöldet, a vöröshagymát egészben. Sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük melegíteni. Amíg felforr, magozzuk ki a paprikákat.

A rizst mossuk meg, adjuk a darált húshoz, és kevés sóval, pirospaprikával, borssal és aprított petrezselyemzölddel gyúrjuk jól össze. Töltsük bele a kimagozott paprikákba, és a végét kicsit lisztezzük be.

Amikor a paradicsomos, fűszeres lé forr, tegyük bele a paprikákat, valamint a cikkekre vágott paradicsomokat.

Miután megpuhult a töltelék, a hagymát kidobjuk a levesből (csak az íze miatt volt rá szükség), és rántást készítünk.

2 ek olajat melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a 2 ek lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Beleszórunk 1 kk pirospaprikát, és felöntjük 2 dl hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, és ha felforrt, hozzáöntjük a paradicsomos léhez, és besűrítjük. Ízlés szerint cukorral édesítjük, ha szükséges, utánaízesítünk.

Tipp:

Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle, és azokat is megfőzzük a paprika mellett.