Krumplisaláta gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 3 nagyobb tojás
  • 4 szál virsli
  • 4 nagy jégsaláta levél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet őrölt bors

Elkészítése:

A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk.

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük.

A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a jégsaláta leveleket apróra tépkedjük.

A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és borssal.

Ha kihűlt a tojás, a krumpli, a virsli, akkor összekeverjük őket a hagymával, majd jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel.

Megkóstoljuk, és még ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.

Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobban összeérnek az ízek, ha egy egész éjszakát pihen.

Tipp:

A krumplisaláta kedvelt finomság nálunk. Most egy kicsit kibővített változat készült. Hagyma, tojás, virsli és jégsaláta gazdagítja. Nagyon laktató.
Magában is remek ebéd vagy vacsora, de sültek mellé köretként is kínálhatjuk.