Burgonyás fasírtgolyók

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 4 db tojás
  • 20 dkg nyers burgonya finomra reszelve
  • 5 szelet szikkadt kenyérbél
  • 1,5 dl tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt kömény, reszelt szerecsendió, pirospaprika

Elkészítése:

A darált húshoz hozzá keverjük a finomra reszelt fokhagymát, hagymát, burgonyát, tojást, kenyeret, és a tejet. Ízesítjük sóval és a fűszerekkel.

Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órát (ha túl lágy lenne kicsi zsemlemorzsát adhatunk hozzá), majd vizes kézzel kis golyókat formálunk és közepesen forró olajban pirosra sütjük.

Nagyon kiadós, kb 40 db lesz belőle.