Csirkés saláta gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 6-7 db jégsaláta levél
  • 1 keményre főzött tojás
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka negyede
  • 2 ek csemegekukorica
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. Kevés olajat forrósítunk, amin fehéredésig pirítjuk a húst. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal és egy egész kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot negyed cikkekre, az uborkát negyed karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást nagyobb darabokra szeljük.
A konzerv kukoricát átöblítjük, kicsit lecsepegtetjük. A jégsaláta leveleit apróra tépkedjük, a lila hagymát felkarikázzuk.

A zöldségeket tetszés szerint egy tányérra rendezzük. A tetejére halmozzuk a megpuhult húst és a tojást. Ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval.

Az öntethez a tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal, és a salátához kínáljuk.

Tipp:

Most, hogy itt a hideg, előtérbe kerülnek a nehezebb, tartalmasabb ételek, de ritkán jól esik egy könnyű, mégis gazdag saláta. Tele van friss zöldséggel, vitaminnal, amire valljuk be, hogy igencsak szükség van ebben a vírusokkal és bacilusokkal teli időben.
Természetesen egy kevés hús is jár hozzá, mert így az igazi.
Szép színes, ami a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. :-)