Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. Kevés olajat forrósítunk, amin fehéredésig pirítjuk a húst. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal és egy egész kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot negyed cikkekre, az uborkát negyed karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást nagyobb darabokra szeljük.
A konzerv kukoricát átöblítjük, kicsit lecsepegtetjük. A jégsaláta leveleit apróra tépkedjük, a lila hagymát felkarikázzuk.
A zöldségeket tetszés szerint egy tányérra rendezzük. A tetejére halmozzuk a megpuhult húst és a tojást. Ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval.
Az öntethez a tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal, és a salátához kínáljuk.
Most, hogy itt a hideg, előtérbe kerülnek a nehezebb, tartalmasabb ételek, de ritkán jól esik egy könnyű, mégis gazdag saláta. Tele van friss zöldséggel, vitaminnal, amire valljuk be, hogy igencsak szükség van ebben a vírusokkal és bacilusokkal teli időben.
Természetesen egy kevés hús is jár hozzá, mert így az igazi.
Szép színes, ami a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. :-)