Sajtos-tejfölös csirkemell zöldségekkel, rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt

Körethez:

  • 1 ek étolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • őrölt bors

Zöldségekhez:

  • 40 dkg vegyes zöldség

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.

Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát is, majd a csirkemelleket beletesszük.

1 óra hosszat pácoljuk, közben megfordítjuk a szeleteket.

190 fokra melegített sütőben alufóliával lefedve pároljuk, majd a fóliát levéve ráreszeljük a sajtot, és további 15 percig sütjük, míg a sajtnak szép színe lesz.

A köret készítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük. Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk, és ráöntjük.

Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.

A zöldségféléket kevés olívaolajon megpároljuk, sóval megszórjuk.