Csokoládés-mogyorós omlós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

2,5 dl-es bögre

Tésztához:

  • 1 + 3/4 bögre finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 1/2 bögre puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 bögre tejföl

Tetejére:

  • 1/3 bögre barna cukor
  • 1 ek liszt
  • 2 ek vaj vagy margarin
  • 1/2 bögre apróra vágott mogyoró
  • 2 bögre félédes csokoládé

Elkészítése:

Béleljünk ki egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral.

A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük.

A cukrokat a vajjal krémesre keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojást a tejföllel váltakozva. Keverjük jól össze, végül a sütőporos lisztet gyengéden keverjük hozzá.

Öntsük a tepsibe, simítsuk el a tetejét.

A tetejére való hozzávalókat összekeverjük, és a tészta tetejére szórjuk. Kb. 30-40 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük).