Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt kimagvaljuk, nagyobb darabokra vágjuk, meghámozzuk, majd kb. 2 cm-esre aprítjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a tököt.
Egy pici tálban az olajat jól elkeverjük a sóval, és a tökre csorgatjuk.
A megmosott rozmaring apró leveleit lehúzzuk a szárról, és a tökre szórjuk. Jól átforgatjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon kb. 23 perc alatt megsütjük.
(A sütési idő természetesen függ a sütőtől és a töktől, ezért érdemes villával megszúrni, hogy puha-e.)
Ezalatt párszor érdemes átforgatni, hogy a tök kockák minden oldala átsüljön.
Melegen, köretként kínáljuk.
Kaptunk pár darab hosszúkás sütőtököt, de nem túl édesek. Ezért gondoltam, a vasárnapi sült húshoz egy részéből készítek egy rozmaringos köretet. Egyszerű, finom fogás, érdemes kipróbálni.