Medvehagymás vagdalthúsos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 10 szál medvehagyma ( lehet bele tenni a dupláját is)
  • 1 szelet (3 dkg) rozskenyér
  • 1 nyers krumpli
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • fél tömlős krémsajt
  • 3  nagy csiperke gomba

Elkészítése:

A  kenyeret  áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívta magát, nyomkodjuk ki.

Egy nyers krumplit reszeljünk apróra.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret és a kicsavart reszelt burgonyát, majd  az apróra felvágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, és tegyünk bele egy tojást. Dolgozzuk jól össze.

A muffin formába helyezzük bele a papírokat, és olajazzuk meg.

Három darab nagy gombafejet megsózunk, és teflon serpenyőben olajon kicsit megsütjük, de ez csak 1-2 perc, annyi hogy meglágyuljon, és be tudjuk tenni a sütőbe. A gombába teszünk egy kávéskanál tömlős krémsajtot, és erre rátesszük a darált húsos keveréket. /A többi muffint csak  olajazott muffin papíron sütöttem./

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.

A gombás muffint sajtkémmel díszítettem és salátával tálaltam.

Jó étvágyat!