Mogyorókrémes diógolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 100 g darált dió (fele a forgatáshoz)
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 100 g porcukor
  • 1 ek rum aroma
  • 4 púpos ek mogyorókrém
  • 4 púpos ek sárgabaracklekvár

Elkészítése:

Egy tálba szórjuk a kekszet, a dió felét, a kakaóport, a porcukrot, és jól összeforgatjuk.
Belekanalazzuk a rumaromát, a lekvárt és a mogyorókrémet.  (A mogyorókrémet érdemes előtte egy picit felmelegíteni, így könnyebb vele dolgozni.)

Jó alaposan összedolgozzuk.

A maradék diót egy tálba szórjuk.

Apró golyókat gyúrunk a tésztából, és megforgatjuk a darált dióban.

Tipp:

Egyszerű, roppant finom, sütés nélküli édesség. Kb. 5 perc az összeállítása, további 10 perc a gombócok megformázása, és már fogyasztható is. Remek vendégváró.
Nagyobb gyerekek is biztosan nagy lelkesedéssel segítenek a gombócozásban és az elfogyasztásában.
35 db egész kicsi golyó lett ebből az adag tésztából.