Baconos csirkemell őzgerincben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-1,5 csirkemellfilé
  • 200 g szeletelt bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg (füstölt) sajt
  • 4-5 ek tejföl
  • 2 db kocka sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 3 ek liszt
  • bors

Elkészítése:

A csirkemelleket felkockázzuk, és jól megmossuk, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük.

Egy tálba belereszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a füstölt reszelt sajtot, a tejfölt, a feldarabolt kocka sajtot, a tojásokat, a lisztet és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Jól összekeverjük, majd a masszába beletesszük a felkockázott csirkemelleket. Összekeverjük.

Egy őzgerinc formát jól kivajazunk, és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Utána baconnel úgy kibéleljük, hogy a szélei kilógjanak az őzgerinc formából, majd beleöntjük a masszát, és ráhajtogatjuk a bacon széleit.

Ha szükséges, a tetejére még teszünk egy-két csík bacont, hogy teljesen be legyen fedve. (Érdemes egy alufóliával bélelt nagyobb tepsibe tenni, hogy sülés közben a folyadék ne a sütő aljába folyjon.)

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe belefordítjuk, és a másik felét is egy kicsit megsütjük (kb. 15-20 percig). Ha megsült, hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük.