Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A héjas krumplikat alaposan megtisztítjuk, szivaccsal átdörzsöljük. Egy éles késsel kb. 2-3 mm vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen az aljánál. Erre jó módszer, ha egy evőkanálba állítjuk, így nem fut túl a kés.
Az előkészített tepsibe fektetjük a krumplikat.
Az olajat simára keverjük a fűszerekkel, és egy ecset segítségével lekenjük a bevágott krumplikat úgy, hogy a nyílásokba is jusson belőle.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percig sütjük. (Lefedni nem szükséges.)
Ez idő alatt a tölteléket előkészítjük.
A paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, előbbit félkarikára, utóbbit nagyobb darabokra vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
Ha már puha a krumpli, akkor kivesszük a sütőből, és egy kis kés segítségével a vágatokba dugdossuk a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a lila hagymát.
Meghintjük sajttal, és visszarakjuk egy rövid időre, míg a sajt megolvad rajta. Ez kb 3-4 perc.
A világhálón már több alkalommal belebotlottam ebbe a finomságba. Most végre én is elkészítettem. Nagyon tartalmas, laktató fogás. Igazi maradékmentő finomság, hisz bármilyen szalámi, felvágott, kolbász, szalonna darabka felhasználható a töltéséhez. Ezzel a sütéssel a krumpli szaftos, egyáltalán nem száraz. A sajt nélkül is egy remek ebéd, vagy vacsora lesz belőle.