Legyező krumpli gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 kis szál cserkész kolbász
  • kb. 6 dkg húsos szalonna
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 2 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A héjas krumplikat alaposan megtisztítjuk, szivaccsal átdörzsöljük. Egy éles késsel kb. 2-3 mm vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen az aljánál. Erre jó módszer, ha egy evőkanálba állítjuk, így nem fut túl a kés.

Az előkészített tepsibe fektetjük a krumplikat.

Az olajat simára keverjük a fűszerekkel, és egy ecset segítségével lekenjük a bevágott krumplikat úgy, hogy a nyílásokba is jusson belőle.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percig sütjük. (Lefedni nem szükséges.)

Ez idő alatt a tölteléket előkészítjük.

A paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, előbbit félkarikára, utóbbit nagyobb darabokra vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.

Ha már puha a krumpli, akkor kivesszük a sütőből, és egy kis kés segítségével a vágatokba dugdossuk a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a lila hagymát.

Meghintjük sajttal, és visszarakjuk egy rövid időre, míg a sajt megolvad rajta. Ez kb 3-4 perc.

Tipp:

A világhálón már több alkalommal belebotlottam ebbe a finomságba. Most végre én is elkészítettem. Nagyon tartalmas, laktató fogás. Igazi maradékmentő finomság, hisz bármilyen szalámi, felvágott, kolbász, szalonna darabka felhasználható a töltéséhez. Ezzel a sütéssel a krumpli szaftos, egyáltalán nem száraz. A sajt nélkül is egy remek ebéd, vagy vacsora lesz belőle.