Parasztos, gazdag krumplis tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g kockatészta
  • 2 fej hagyma
  • 5 krumpli
  • 2 ujjnyi szelet füstölt szalonna
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • hegyes csípős paprika (ízlés szerint)

Elkészítése:

A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.

Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik). A szalonnát és a kolbászt kiemelve a kisült zsíron a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.

Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát.

Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.

Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.

Tipp:

Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett.  Az étel fotója is magáért beszél.