Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.
Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik). A szalonnát és a kolbászt kiemelve a kisült zsíron a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.
Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát.
Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.
Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.
Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett. Az étel fotója is magáért beszél.