Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával az alját és az oldalát is!
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukrokkal, lágy vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, pudingport, túrót, és egynemű tésztává kavarjuk.
A kapott masszát kétfelé vesszük, és az egyikbe belekeverjük a mákot.
Elkezdjük rétegezve a tésztát a forma közepébe kanalazni: két kanál világos, két kanál mákos massza egymás tetejére, amíg el nem fogy. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben 180°c-on 10 percig, majd a hőmérsékletet lejjebb véve 140°c-ra további 50 percig készre sütjük.
Kihűlés után szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.