Mákos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krémes állagú túró
  • 6 tojás + 1 a kenéshez
  • 25 dkg vaj + kenéshez
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg darált mák (lehet dió, vagy kókusz is)
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával az alját és az oldalát is!

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukrokkal, lágy vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, pudingport, túrót, és egynemű tésztává kavarjuk.

A kapott masszát kétfelé vesszük, és az egyikbe belekeverjük a mákot.

Elkezdjük rétegezve a tésztát a forma közepébe kanalazni: két kanál világos, két kanál mákos massza egymás tetejére, amíg el nem fogy. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben 180°c-on 10 percig, majd a hőmérsékletet lejjebb véve 140°c-ra további 50 percig készre sütjük.

Kihűlés után szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.