Hekkfilé fűszeres babbal és chorizóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 szál újhagyma
  • 15 levélke friss rozmaring (vagy kb. 2 tk szárított)
  • 15 dkg chorizo (vagy valamilyen ízesebb kolbász)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 48 dkg canellini bab
  • 6 nagy levél kelkáposzta
  • 2 csipet cukor
  • 3 nagyobb szelet hekk filé
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

Az újhagymát felkarikázzuk, és némi olajon megpároljuk, hozzáadjuk az aprított chorizot, zsírjára sütjük, majd rádobjuk az aprított rozmaringot, a reszelt fokhagymát, és néhány keverés erejéig együtt pirítjuk (ne sokáig, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen).

Felöntjük a paradicsomszósszal, a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a babot, az aprított kelkáposzta levelet. Meghintjük a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számított 10-15 percig főzzük lassú tűzön.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és a ragu tetejére tesszük. Fedővel lefedve, további 15 percet főzzük, vagy amíg a hal meg nem puhul.

Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!