Héjában sült töltött krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db közepes burgonya tölteni
  • egy negyed kelkáposzta ( kb 20-25 dkg)
  • egy kis fej hagyma
  • egy evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 csipetnyi őrölt kömény
  • só,bors
  • egy tömlős sajt
  • két evőkanál tejföl
  • egy evőkanál parmezán
  • néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
  • 2 szelet bacon szalonna

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt  tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem készre sültjük.

Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben  egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd  beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve  és együtt pároljuk. kb. 15 percig. majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a krémsajtot,egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.

A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült  krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal.A  masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumpli hajókba.  Megszórjuk  parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk  egy teáskanál tejfölt és néhány  karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.

200 C fokos sütőben  30-35 percig sütöttem.