Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk.
A töpörtyűt húsdarálóval ledaráljuk, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tálba tesszük a tészta hozzávalóit és kézi keverőgéppel, dagasztó szárral jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, 1 cm vastagra nyújtjuk és rákenjük a darált töpörtyűs massza felét.
A megkent tésztát jobbról, balról, majd alulról és felülről a harmadáig hajtjuk.
Pihentetés nélkül ismét kinyújtjuk, a maradék töpörtyűs masszát rákenjük, majd ismét hajtogatjuk és 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tetejét éles késsel berácsozzuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.