Túrós-sárgabarackos bögrés süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 bögre finomliszt
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre tejföl (20%-os)
  • 1,5 bögre cukor
  • 0,5 kg túró
  • kb. 30 dkg sárgabarack (konzerv, vagy friss)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).

Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Egy edénybe beletesszük a két tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejföl, elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat is.

Ha szép sima, akkor mehet hozzá a lisztel összekevert sütőpor is. Jól összekeverjük, szép sima lesz, és igazi tészta, nem folyós, érezni hogy összeállt.

Ezután teszem bele a túrót és a citrom reszelt héját. Nem durván keverjük, hogy a túró kissé darabos maradjon.
Ha ezzel elkészültünk, a felkockázott sárgabarackot is szépen beleforgatjuk a tésztába. (Ha friss gyümölcs, akkor előbb kimagozzuk, meghámozzuk.)

Az előkészített tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk egyenletesen, és mehet a sütőbe, a sütő közepére helyezve a tepsit.

30 perc múlva, mikor már szép a teteje, alufóliával befedjük, és még 20 percet így sütjük 200 fokon. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

Sütés végén megvárjuk, míg kihűl, azután felszeleteljük. Jó étvágyat!

Tipp:

A tejfölt le lehet cserélni joghurtra is, natúr vagy gyümölcsösre.
A sárgabarackot is lecserélhetjük bátran bármire, ami harmonizál a túróval.
A cukor mennyiségét mindenki saját ízlése szerint csökkentheti is.