Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).
Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Egy edénybe beletesszük a két tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejföl, elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat is.
Ha szép sima, akkor mehet hozzá a lisztel összekevert sütőpor is. Jól összekeverjük, szép sima lesz, és igazi tészta, nem folyós, érezni hogy összeállt.
Ezután teszem bele a túrót és a citrom reszelt héját. Nem durván keverjük, hogy a túró kissé darabos maradjon.
Ha ezzel elkészültünk, a felkockázott sárgabarackot is szépen beleforgatjuk a tésztába. (Ha friss gyümölcs, akkor előbb kimagozzuk, meghámozzuk.)
Az előkészített tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk egyenletesen, és mehet a sütőbe, a sütő közepére helyezve a tepsit.
30 perc múlva, mikor már szép a teteje, alufóliával befedjük, és még 20 percet így sütjük 200 fokon. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
Sütés végén megvárjuk, míg kihűl, azután felszeleteljük. Jó étvágyat!
A tejfölt le lehet cserélni joghurtra is, natúr vagy gyümölcsösre.
A sárgabarackot is lecserélhetjük bátran bármire, ami harmonizál a túróval.
A cukor mennyiségét mindenki saját ízlése szerint csökkentheti is.