Álom almás (bögrés süti)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre epres joghurt( de lehet bármilyen, ami harmonizál az almával)
  • 1 bögre étolaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 nagyobb alma
  • 1 tábla bármilyen csokoládé

Elkészítése:

A süti mérésére ugyanazt a bögrét használd, ami kb 2.5-3dl-es.

Az almának leszedem a héját, majd kimagozom, és kockákra vágom. Félreteszem.

Fogok egy edényt, amibe elkezdem beletenni az összetevőket. A két tojással kezdem, felverem kicsit, majd jöhet a cukor és a vaníliás cukor bele. Addig keverem, míg sima nem lesz. Ezután mehet bele a joghurt, majd hozzáadom az olajat is.

A sütőporral elkevert lisztet finoman hozzákeverem.

Szép simára keverem az egészet, míg a tészta össze nem áll. Mikor már a tészta sűrűsödik, nehezebb keverni, akkor jó a tészta.
Ekkor teszem bele az almadarabokat, átforgatom kíméletesen, hogy az alma ne nyomódjon.

Tepsit fogok, kivajazom, kilisztezem, és szépen a tésztát beleöntöm. A tetejére feldarabolt, összetört csokidarabkákat szórok (nem kell belenyomkodni).

Előmelegített sütőben 180 fokon középen sütöm kb. 45 percig, akkor tűpróbát tartok. Ha nem jó, tovább sütöm.

Nekem 180 fokon légkeverés mellett sütve 50-60 perc volt a sütés ideje.

Ha a teteje a sütés lejárta előtt elérte a kívánt szint, de még belül nyers, akkor alufóliával letakarom, és úgy sütöm tovább, hogy a teteje ne égjen le.

Tipp:

Figyelem! A joghurt miatt ne nyitogassuk a sütőt a tűpróbáig, mert összeeshet a tészta.
Szépen fel fog jönni, többször kipróbált recept!  A hozzávalókat nyugodtan lehet variálni.

Ha nem joghurtos a süti, akkor azt 1 bögre tejjel helyettesítjük.