Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Locsoláshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk. Amikor begyúrtunk, fél órát kelesztjük a tésztát. A kelesztés után vékony téglalapra kinyújtjuk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, és a kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük.
Megszórjuk reszelt citromhéjjal elkevert, áttört túróval, majd feltekerjük, mint a bejglit. 2 cm-es szeleteket vágunk, és étolajjal kikent tepsibe tesszük.
Ha hézagosan rakjuk, akkor a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé rakjuk, akkor felfelé nőnek.
(Mivel rétesről van szó, így én az első változatot választottam, hisz a rétes nem emeletes.) Még fél órát kelesztjük, és 170 fokra melegített sütőbe tesszük.
Amikor félig megsült, meglocsoljuk forró vaníliás tejjel. Visszatesszük a sütőbe még 10 percre, majd még a maradékkal meglocsoljuk, és készre sütjük.
Nagyon finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!