Húsos káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2 pulyka szárny
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagyobb hagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • gulyáskrém
  • 1 babérlevél

Elkészítése:

Elkészítjük a pörkölt alapot: a felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát, sót, őrölt borsot és a babérlevelet. Beletesszük a ketté vágott szárnyakat és a káposztát. Annyi vízzel öntük fel, hogy ellepje. Adunk hozzá gulyáskrémet ízlés szerint, majd kevergetve főzzük.

Amikor a hús már puha, megszórjuk a liszttel és összeforraljuk, majd még melegen tálaljuk.

Tipp:

Én a káposztát megszórom kevés apróra vágott kaporral és úgy fogyasztom.