Árvácska leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • zellerzöld (vagy petrezselyemzöld)
  • 2 mk fűszerpaprika

Cérna metélt

  • 1 tojás
  • liszt (amennyit felvesz)

Elkészítése:

Pörkölt alapot készítek: a hagymát megdinsztelem az olajon, 2 mk fűszerpaprikát teszek rá, 2 liter vízzel felöntöm, sózom, és zellerzöldet teszek bele.

1 tojásból, és annyi lisztből, amennyit a tojás felvesz tésztát gyúrok, vékonyra kinyújtom, és cérnametéltre vágom. A tésztát a leveshez adom, és addig főzöm, míg megfő.