Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat.
Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan fordítsuk át. Amikor kész, szedjük ki, és tegyük félre. Ezután öntsük a forró tejhez az 1 dl tejben csomómentesre elkevert 5 ek cukrot, 6 tojássárgát, 2 vaníliás cukrot, 1 ek lisztet, egy csipetnyi sót, majd lassan csurgassuk a tejbe.
Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Jénait béleljünk ki keksszel (a falát is), majd tegyünk bele galuskát. Öntsük rá a forró krémet, majd a tetejét rakjuk ki galuskával. Megint öntsünk rá egy kis krémet, majd szórjuk meg reszelt csokoládéval, s tálalásig jól hűtsük be.