Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojássárgáját és az olvasztott margarint. Alaposan összekeverjük az egészet.
Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, a sót és a sütőport, és összekeverjük. A lisztbe beleöntjük a cukros keveréket, a villával jól összenyomkodott banánt és a kis darabkákra tördelt csokit, majd fakanállal kicsit összekeverjük, és végül pedig beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
A tésztát beleöntjük a kivajazott/lisztezett kuglóf formába. (Ha szilikonos, akkor nem kell ki vajazni, sem kilisztezni. Nem fog beleragadni.)
Előmelegített sütőbe tesszük. A sütő legalsó részére tett rácson sütjük meg 160 fokon kb. 65 percig. (Tűpróba!)
Mikor aranybarnára megsült, kivesszük a sütőből, és egy kicsit várunk még vele. Ha már nem nagyon meleg, akkor a formából finoman kicsúsztatjuk a kuglófot. Ha teljesen kihűlt, akkor a tetejét jól megszórjuk porcukorral.