Hozzávalók:
kb. 13 üveghez
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük.
A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk.
Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felmelegítjük, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, időnként kevergetve félkészre főzzük a lecsót. (Ez kb. 25-30 perc.)
Tiszta, előmelegített befőttes üvegekbe töltjük, a tetejükre rászórunk egy pici késhegynyi Na-benzoátot, és gondosan lezárjuk.
Egy nagyobb kosarat kibélelünk meleg, puha pokróccal, belehelyezzük az üvegeket, gondosan betakargatjuk, azaz száraz dunsztba tesszük, és kb. 2 nap alatt hagyjuk lassan kihűlni!
Egytálételek, pörköltek ízesítéséhez is nagyon kiváló, egy kis nyári ízt varázsol télen az ételbe! :)
Egy kis hegyes erős paprikával dúsítva vagy chilivel is elkészíthető!