Lecsó télire

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

kb. 13 üveghez

  • 5 kg vegyes színű tv paprika
  • 3 kg paradicsom
  • 1,8 kg vöröshagyma
  • 1 kg sertészsír
  • üvegenként 1 késhegynyi Na-benzoát

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük.
A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk.

Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felmelegítjük, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, időnként kevergetve félkészre főzzük a lecsót. (Ez kb. 25-30 perc.)

Tiszta, előmelegített befőttes üvegekbe töltjük, a tetejükre rászórunk egy pici késhegynyi Na-benzoátot, és gondosan lezárjuk.

Egy nagyobb kosarat kibélelünk meleg, puha pokróccal, belehelyezzük az üvegeket, gondosan betakargatjuk, azaz száraz dunsztba tesszük, és kb. 2 nap alatt hagyjuk lassan kihűlni!

Egytálételek, pörköltek ízesítéséhez is nagyon kiváló, egy kis nyári ízt varázsol télen az ételbe! :)

Tipp:

Egy kis hegyes erős paprikával dúsítva vagy chilivel is elkészíthető!