Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, és annyi tejet vagy tejfölt, amennyit felvesz a tészta.
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen egyformára (37×25) nyújtjuk, és tepsi hátulján két lapot sütünk közepes hőfokon. (Előtte egy kissé kenjük meg a tepsi hátulját.)
A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.
Alulra egy tésztalap kerül, megkenjük a krém felével. Rárakosgatjuk a rumos tejben megforgatott babapiskótákat, rákenjük a maradék krémet, befedjük a másik tésztalappal.
Tetejére a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot (kanalanként), majd egy kissé még ezzel is verjük, végül rákenjük a tésztára.
Mielőtt a máz megszáradna, a szeletek helyét bejelöljük, de csak száradás után (kb. egy nap) szeleteljük, hosszúkás szeletekre.
Ha rózsaszínű mázat szeretnénk a tetejére, akkor 15 dkg porcukrot és 3-4 ek meggyleve (vagy meggyszörpöt) sűrűn folyósra kikeverünk, és ezt kenjük a tésztára.