Sajttal töltött fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek. porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Panírozáshoz:

  • finomliszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A lisztet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vajat, a tejfölt egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk ki belőle, majd az egyik felébe sajtot teszünk, ráhajtjuk a másik felét.

Ezután bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.