,,Hamis” húsleves vagy tökbélleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 vagy 2 zsenge főzőtök, vagy cukkini kivájt magos, bele
  • 1 csomó sárgarépa
  • 1 csomó gyökér
  • 1 közepes paszternák
  • 1 fél fej közepes méretű kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika, amennyiben gombócokat készítünk, a paprika nem kell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1  zeller zöldjével
  • 3 nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis csokor lestyán
  • só, szemes bors, 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A tökbelet, a kelkáposztát és a kis csokor lestyánt felteszem vízben főni, úgy hogy bőven ellepje. Jó pár magot késsel elvagdosok, hogy kicsit olajos legyen a levesem.

Forráskor vigyázok, csak egyszer ,,lobogjon”, majd visszaveszem épp csak gyöngyözzön.

Mikor megfőtt leszűröm és ebben a lében felrakom a már megpucolt zöldségeket, borsot, szép lassú tűzön főzni. Isteni illata lesz, ahogy szép csendesen ,,pöszmörög”. Mikor már majdnem megfőtt, bele teszem az apróra vágott petrezselyem zöldet, megsózom és készre főzöm.

Galuskát ,vagy tésztát teszek bele.  Pont mint a húsleves, nagyon finom!

Leves tálaláskor a forró zöldségeket is mellé rakjuk.