Cseresznye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl habtejszín
  • 300 g joghurt
  • 2 zacskó zselatinfix
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg babapiskóta
  • 50 dkg cseresznye
  • 1 zacskó piros tortazselé
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • a díszítéshez friss mentalevél
  • 2,5 dl víz

Elkészítése:

Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük babapiskótával. Én az oldalát félbetört piskótákkal rakom körbe.

A tejszínt kemény habbá verjük. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.

A joghurtba kézi habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd a porcukrot is belekeverjük. Összeforgatjuk a habot és a zselatinos joghurtot.

Egy ujjnyi réteget rákenünk a babapiskóta alapra, rá cseresznye szemeket rakunk, majd a krém többi részét is rákenjük. Elsimítjuk, rárakosgatjuk a többi cseresznyét.

A tortazselét elkeverjük a kristálycukorral és a vízzel, majd kis lábasban folytonos keverés mellet főzzük, amíg felolvad.

Langyosan rákanalazzuk a torta tetejére, apránként, a közepétől kifelé haladva. A megmosott, leszárazott mentaleveleket a még lágy tortazselébe szurkáljuk, 1-1 cseresznye oldalához. Végül az egészet hűtőbe tesszük minimum 3 órára.