Hozzávalók:
Tészta:
Paradicsomszósz:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A feltéthez egy serpenyőben megsózom és megpirítom a darált húst, majd elkeverem az ízesített paradicsomszósszal.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem a húsos paradicsomszósszal és rászórom a felszeletelt hagymát, és paprikát, kukoricát, babot, végül a tojás karikákat. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (300°C) 3-5 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.
Sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 8-10 perc alatt készre sül.