Pizza chili con carne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1.5 dkg élesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl víz
  • 0.1 dl olívaolaj

Paradicsomszósz:

  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet oregáno
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk cukor

Feltét:

  • 5 dkg darált hús (marha, sertés, pulyka…)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 erős paprika, bogyiszlói
  • 1 marék kukorica
  • 1 marék konzerv bab (vörös, fehér)
  • 1 db keményre főtt tojás
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

A feltéthez egy serpenyőben megsózom és megpirítom a darált húst, majd elkeverem az ízesített paradicsomszósszal.

A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem a húsos paradicsomszósszal és rászórom a felszeletelt hagymát, és paprikát, kukoricát, babot, végül a tojás karikákat. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.

Ha a kemence megfelelő hőfokú (300°C) 3-5 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.

Sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 8-10 perc alatt készre sül.