Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg fodros kocka tészta
  • 25 dkg füstölt-főtt tarja
  • 3,5 dl tejföl + 2-3 ek a tetejére
  • 1 kis tömlős sajtkrém
  • 1 tk mustár
  • 1 tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A tarját egész apró kockára vágjuk.

A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, mustárral.

A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük.

Egy kisebb tepsit (32*20*6 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és finoman meghintjük liszttel.

A tésztát összeforgatjuk a tejfölös masszával, majd a reszelt sajt felét, és a tarját is beleszórjuk.
Itt érdemes megkóstolni, mert lehet, hogy kíván még egy kis sót és/vagy borsot.
Az előkészített tepsibe simítjuk.

A tetejét megkenjük egy kevés tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Időnként hűtőmustrát tartok, ellenőrzöm, hogy mi az, amit sürgősen fel kell használni, mi az, ami hiányzik. Most találtam egy darab tarját, sajtokat, nagy tejfölt. A nyeremény tészta csomagot átnézve gondoltam ki, hogy ebből hozok össze egy tepsiben sült, rakott ételt. Nagyon laktató fogás, de melegen kevésbé szépen lehet szeletelni.