Parmezános morzsa alatt sült spárga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • egy nagy csokor spárga
  • 3 szelet száraz ciabatta
  • 8 dkg parmezán
  • citrombors
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A kenyérnek vágjuk le a héját, és aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt, és 1 kk sót.

A spárgát mossuk meg, vágjuk le a fás részeket, és tegyük egy sütőtálba, facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.

Halmozzuk rá a morzsás keveréket, és locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.

Előmelegített, 200 °C-os sütőben süssük kb 25 percig.