Hozzávalók:
Tészta:
Paradicsomszósz:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt, a tejjel és 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, a cukorral, az ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal, és rászórom a feldarabolt csirkemájat, a zöldborsót és gombát, végül a paprika karikákat. Ha szükséges, elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.
Sütőben is elkészíthető, a legmagasabb fokozaton 5-10 perc alatt készre sül.