Pizza Budapest módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 0,1 dl olívaolaj

Paradicsomszósz:

  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet oregáno
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk cukor

Feltét:

  • 5 dkg csirkemáj
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 gomba, szeletelve
  • 1 paprika
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt, a tejjel és 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, a cukorral, az ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal, és rászórom a feldarabolt csirkemájat, a zöldborsót és gombát, végül a paprika karikákat. Ha szükséges, elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.

Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.

Sütőben is elkészíthető, a legmagasabb fokozaton 5-10 perc alatt készre sül.