Fokhagymás tejszínes csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 mk őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam.

Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát. Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem egy deciliter vízzel és a tejszínnel. Hozzáadtam a reszelt sajtot, és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.

Külön makarónit főztem köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!