Csirkemell csíkok meggyes raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg magozott meggy
  • koriander
  • pár csepp balzsamecet
  • 2-3 ek étolaj
  • bors

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból, és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is.

Visszatesszük a ragura a húst, és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen.

Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.