Tejszínes krémes egyszerűen (Ruszwurm krémes alapján)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Krém:

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 6 dl habtejszín
  • vaníliarúd v. aroma
  • 3 lapzselatin v. 15 g zselatin

Tészta:

  • 1 csomag bolti leveles tészta

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a tej nagy részét. A maradék tejet elkezdem melegíteni, és folyamatosan hozzákeverem a masszát. Sűrű krémet főzök (vigyázok, hogy ne forrjon). A zselatinlapokat hideg vízben kb. 5 percig áztatom, majd kinyomkodom, és a forró krémbe keverem. Végül mehet bele a vanília is. Ha a krém már langyos, akkor óvatosan hozzáadom a felvert tejszínt is.

Tészta készítése:

Bolti leveles tésztát papír vékonyra sodrom, 2 egyforma részre vágom, és pár perc alatt zsemleszínűre sütöm. Ettől lesz könnyű, és gyorsan elkészíthető a süti. Lehet persze leveles tésztát gyúrni, de ahhoz nagyobb gyakorlat szükséges.

Egy mély tepsibe lerakok egy lapot, majd ráteszem a kihűlt krémet, végül a felső lapot (lehet kockákra vágva is). Hűtőben néhány órát pihentetem, és ezután könnyen szeletelhető.

Tipp:

Az eredeti Ruszwurm krémes a budai várban található, azonos nevű cukrászda egyik specialitása. Potosan lemásolni lehetetlen, de ez a könnyű recept nagyon hasonlít hozzá.
A krémesek fedő lapját érdemes közvetlenül a tálalás előtt a süti tetejére tenni, így a tészta nem ázik el, ropogós marad.