Kemencés csirkecombok cseréptálban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 2 db lilahagyma
  • 1/2 csomag szárnyas grillfűszer
  • 1 dl rozébor

Elkészítése:

A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és fél órára hűtőbe teszem.

A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit meghámozom.

A tál aljába szeletelem a krumplit és a megtisztított lilahagymát és megsózom.

Elhelyezem rajta a befűszerezett combokat, aláöntöm a bort, lefedem és kemencébe tolom.

300 fokon 90 percig sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fedelét és kicsit megpirítom.

Párolt káposztával és a vele sült hagymás krumpli körettel tálalom.