Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet, 1 tojást, sót, borsot és a margarint összedolgozzuk. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. 1-2 ek tejfölt adunk hozzá, és jól összegyúrjuk. (Ha szükséges, még adjunk hozzá tejfölt, hogy jól gyúrható, kicsit gyenge legyen a tészta a végén.)
Kinyújtjuk 1-cm vastagságúra, megkenjük a darált tepertővel, majd hajtogatjuk a következőképpen: a felét alulról felfelé középig, felülről lefelé, hogy befedje az alsó hajtást. Majd egyik, és másik oldalról is ugyanúgy.
30 percig letakarva kelesztjük, kinyújtjuk, és ismét hajtogatjuk. Ezt megcsináljuk háromszor!
A 3 hajtogatás és pihentetések után kinyújtjuk a tésztát, bevagdaljuk rácsosra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, tetejét megkenjük felvert tojással.
30 perc alatt kb. 180 fokon megsütjük.