Hozzávalók:
Krémhez:
Gombóchoz:
Elkészítése:
A gombóchoz a túrót villával áttörjük, jól kikeverjük a többi hozzávalóval – utoljára adjuk hozzá a zabpelyhet és letakarva hűtőben pihentetjük, legalább 3 órán át, de a legjobb ha egy egész éjszakát hagyunk neki, hogy a zabpehely megszívja magát.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk. A masszából apró (kb 3 cm-es) gombócokat formázunk és a forró, de nem lobogó vízbe engedjük óvatosan. 1-2 perc után kissé megrázogatjuk a fazekat, hogy a gombócok ne tudjanak letapadni. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére, plussz fél perc és szűrőkanállal kiszedjük.
A málnát megmossuk, majd egy kisebb lábasban, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és még egy ujjnyit. Hozzádjuk a cukrot, vaníliát, sót és kardamom-ot. Felforraljuk az egészet, majd kivesszük a vaníliarudat és botmixerrel pürésítjük az egészet. Én le is szűrtem, a magok miatt, de ez kihagyható.
A tűzre visszatéve, újraforráskor hozzáadjuk a pudingporral kikevert tejszínt és besűrítjük. Míg a gombócok kifőnek, időnként keverjük át a málnás krémünket.
Tálaláskor a gombócokat a krémbe ültetjük, esetleg friss málnával és mentalevéllel díszítjük.