Diós-csokoládés csemege

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg dió
  • 12,5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A diót terítsük bele egy tepsibe, majd helyezzük be a meleg sütőbe és 10-15 perc alatt pörköljük meg (közben egyszer kicsit keverjük át és figyeljünk nehogy megégjen).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzünk rá teljesen kihűlt pörkölt dióból kisebb halmokat.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kanalazzuk a dióhalmok tetejére. Ezután tegyük hűvös helyre, hogy minél előbb megdermedjen a csokoládé.

Amikor már teljesen megdermedt a csokoládé, egy spatula segítségével emeljük le a diós-csokoládét a sütőpapírról.

Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.