Foltos túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 35 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 ek kakaópor
  • 2 dl tej
  • 2 dl étolaj

Túrós réteg:

  • 1 kg túró
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

Egy 38*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük és állandó keverés mellett beleszórjuk a liszt, sütőpor és kakaópor keverékét, majd simára keverjük.

Csipet sóval kemény habot verünk a fehérjéből és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.

A kakaós masszát egyenletesen a tepsibe öntjük, majd a túrós krémet foltokban rápakoljuk a kakaós masszára.

Sütőbe toljuk és 180 fokon 45 percig sütjük. Sütés közben szépen megemelkedik, mint a piskóta, sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Ha kész, elzárjuk a tüzet és a sütőben hagyjuk kihűlni. 30 perc elteltével szeleteljük.