Hozzávalók:
Képviselőfánk:
Krém:
Karamell:
Elkészítése:
1,5 dl vizet felforralunk egy csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a margarint, ha tejesen felolvad a lisztet is beleszórjuk.Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától és teljesen sima lesz. Lehúzzuk a tűzről és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Habzsákból diónyi halmokat nyomunk egy tepsire (de kisakanállal is rakhatjuk a tésztát) 230 fokon 5 percig, majd kicsit alacsonyabb hőmérsékleten további 30 percig sütjük. Sütés közben nem szabad kinyitni az ajtót, mert a tészta összeesik. A fánkok akkor vannak készen, ha szép aranybarnák és kemény a külsejük.
Ha kihűltek levágjuk a “kalapjukat”.
A leveles tésztát megfelezzük és egyenként kb 26 cm átmérőjűre nyújtjuk. A 2 lapot megsütjük.
A krémhez a pudingot, cukorral felfőzzük, hűtjük. A vajat magában habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk. A tejszínből kemény habot verünk, megfelezzük. A tejszínhab egyik részét beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félretesszük.
A fánkokat megtöltjük a krémmel. Az egyik leveles tésztán eloszlatjuk a maradék krém felét, majd a másik leveles tésztát, rátesszük a maradék krémet rákenjük. A töltött képviselőfánkokat körben ráhelyezzük.
A félretett tejszínhabot nyomózsákba tesszük és a képviselőfánkok tetejére és a torta közepébe nyomunk belőle.
A karamellhez a cukrot megolvasztjuk egy lábasban. Ha teljesen felolvadt beletesszünk 1 evőkanál vajat és 1 teáskanál ecetet. Várunk egy kicsit, majd egy kanál segítségével elkezdjük húzni a karamellt a torta körül. Érdemes tálalás előtt megtenni ezt, mert a vékony karamell szálak hamar elolvadnak.