Steak salátával és sajtos hasábburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 db nagy szelet bélszín
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 mokkáskanál bors
  • olíva olaj a pácoláshoz
  • saláta ízlés szerint
  • hasábburgonya
  • 4-5 szelet sajt

Elkészítése:

A bélszínt megmosom, szárazra törlöm. Ízlés szerint fűszerezem. Dijoni mustárral megkenem, borsozom, sózom.

Egy tálba teszem és annyi olajat öntök a tetejére, hogy ellepje, légmentesen lefedem és 4-5 napra hűtőbe rakom.

Sütés előtt kiveszem a hűtőből, amikor szoba hőmérsékletű a hús, akkor grill serpenyőben hirtelen megsütöm mindkét oldalát.

Friss salátával és sajtos hasábburgonyával tálalom. A hasábburgonyát kisütöm, a tetejére sajtot szeletelek és mikróba ráolvasztom.