Mediterrán zöldséges csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 – 1,2 kg csirkehús
  • olívaolaj
  • 1 kisebb fej hagyma,
  • 1 tk római kömény
  • 1 dl száraz fehérbor vagy víz
  • 3 kápia paprika
  • 1 padlizsán
  • 5 paradicsom
  • 1 chili
  • pár levél lestyán
  • 8-10 levél bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése

A csirke darabokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Egy edénybe olívaolajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Inkább két részletben csináljuk, hogy piruljon és ne főjön. Amikor elkészült egy tányérra szedjük és félre tesszük.

Ugyanebbe az edénybe lepirítjuk, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát.Kiszedjük, majd jöhet a kockára vágott padlizsán.

Az edénybe egy löttyintésnyi olívaolajon megfuttatjuk először a római köményt, majd a kockára vágott hagymát. Mehet bele az elősütött hús, pár percig tovább pároljuk, amíg el nem fövi a levét.

Felöntjük borral, hagyjuk ,hogy az alkohol elpárologjon, beletesszük a lestyánt, a bazsalikomot.és a chilit. Sózzuk és bőven tekerünk rá borsot. Lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Óvatosan összekeverjük az elősütött zöldségekkel és a felkockázott paradicsommal. Mehet vissza a sütőbe, addig, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldségek még nem főnek szét.

Tálalásnál tehetünk rá egy kanál görög joghurtot vagy tejfölt. Köretnek bulgurt, jázmin rizst vagy egyszerűen friss kenyeret kínáljunk.