Rakott kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szikkadt kifli
  • tej
  • vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár
  • 6 tojás fehérje (a megmaradt tojásfehérjéket szoktam lefagyasztani, ilyenkor nagyszerűen felhasználható)
  • darált dió

Elkészítése:

Karikára vágjuk a szikkadt kifliket, majd vaníliás cukorral ízesített, langyos tejben megáztatjuk.

Miután jól megszívták magukat, egy kb 18*28 cm-es tepsibe teszünk egy réteget, megkenjük lekvárral, megszórjuk bőségesen darált dióval, majd ismét kifli, lekvár dió, amíg el nem fogy.

A tojásfehérjét felverjük és rákanalazzuk a habot a tetejére. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.