Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymákat az olajon sóval megfonnyasztjuk, de csak közepesen puhára, majd hozzádobjuk a répát és a gyökeret, amit fél centi vastagokra, vagy még vastagabbra szeleteltünk. Pár percig fedő alatt dinszteljük, s ha kezd puhulni, beletesszük a három paprikát, amit kis kockákra szeltünk, a gyömbért, vékony szeletekben, a csilit, melynek a magját kiszedtük. 2-3 perc után a cukkinit is hozzátesszük, amit szintén apró kockákra vágtunk.
Ezután jöhetnek a fűszerek, majd a paradicsom. Ezzel kb. tíz percig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót és az olajbogyót, s két perc után tálalható.
A kuszkuszt egy tálba öntjük, s a felforralt zöldséglevet, vagy húslevet ráöntjük. Lefedjük, és pár perc múlva kész.
A ragut a kuszkuszra öntjük.
A zöldségeket mindenki kedvére váltogathatja, ha valaki szereti, padlizsánt is tehet bele, de azt pl. előbb kockára vágva meg kell sütni olajban. Kitűnő egytálétel.