Mézes-mustáros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika (kápia, pritamin)
  • 1 kk tárkony
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors

Elkészítése:

A sárgarépát felszeletelem, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát kisebb darabokra vágom. A csirkét kockára, vagy csíkokra vágom.

Az olajat megforrósítom egy nagyobb serpenyőben, rádobom a hagymát, a sárgarépát, a paprikát és a húst. Sózom, borsozom, megszórom a tárkonnyal, és a hús fehéredéséig pirítom.

Összekeverem a mustárt, a mézet, a keményítőt és a tejszínt. Hozzáadom a serpenyőben lévőkhöz.

Elkeverem, felforralom, ha szükséges még sózom. Kifőtt tésztával tálalom.

Tipp:

Nem szeretem az előre összeállított szószokat, porokat, jobb szeretem én elkészíteni, alkalmanként picit változtatni a fűszerezésen. Egyik neves élelmiszer gyártó cég szószát készítettem el otthoni körülmények között, és azon túl hogy, alapból finomabb lett, nincs tele E betűkkel.