Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgarépát felszeletelem, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát kisebb darabokra vágom. A csirkét kockára, vagy csíkokra vágom.
Az olajat megforrósítom egy nagyobb serpenyőben, rádobom a hagymát, a sárgarépát, a paprikát és a húst. Sózom, borsozom, megszórom a tárkonnyal, és a hús fehéredéséig pirítom.
Összekeverem a mustárt, a mézet, a keményítőt és a tejszínt. Hozzáadom a serpenyőben lévőkhöz.
Elkeverem, felforralom, ha szükséges még sózom. Kifőtt tésztával tálalom.
Nem szeretem az előre összeállított szószokat, porokat, jobb szeretem én elkészíteni, alkalmanként picit változtatni a fűszerezésen. Egyik neves élelmiszer gyártó cég szószát készítettem el otthoni körülmények között, és azon túl hogy, alapból finomabb lett, nincs tele E betűkkel.