Zelleres paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 paradicsom
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 1 friss tv paprika
  • 1 csepp chilipaprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zellergumó
  • 2 zeller
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 tk só

Elkészítése:

A nyersanyagokat megtisztítjuk, feldaraboljuk.

Egy lábasban a zsírt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, rászórjuk a felaprított fokhagymát. Tovább pároljuk, megszórjuk sóval, hogy a hagyma szétfőljön, krémesebb legyen. Rászórjuk a a kockára vágott tv paprikát, a paradicsomot, együtt pároljuk, majd rátesszük a hasábokra vágott krumplit, a karikára vágott parasztkolbászt, és kockára felvágott zellergumót.

Elkeverjük, végezetül megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Lassú tűzön főzzük, ízesítjük sóval, csipet chilivel, két darab zellerszárral. Amikor már félig megfőtt minden, beleszaggatjuk a galuskát. Fedő alatt készre főzzük.

Galuska készítése:

1 db tojáshoz csipet sót adunk, kevés vizet, majd 3 ek liszttel közepesen lágy galuskát készítünk. (Nem dolgozzuk nagyon, mert akkor kemény lesz a galuska.)